تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک
تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک چیست؟ خیلی از مراجعه کنندگان این سوال را اغلب از دکتر مهسا شریعتی دارند، که ارتودنسی ثابت بهتر است یا ارتودنسی متحرک و اینکه کدام روش درمان را انتخاب کنند؟ اگر شما هم به دنبال درمان ارتودنسی هستید و در رابطه با روش های درمان ارتودنسی اطلاعی ندارید، توصیه می شود ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
در پاسخ به این سوال می توان گفت درمان های متحرک و درمان های ثابت هر کدام کاربرد ها، مزایا و معایب خود را دارند، که بسته به تشخیص متخصص ارتودنسی یکی از این درمان ها گاها ترکیب ارتودنسی ثابت و متحرک با یکدیگر برای بیمار استفاده می شود.
صحبت های دکتر مهسا شریعتی متخصص ارتودنسی ساوه در رابطه ارتودنسی ثابت و متحرک
اینگونه نیست که تنها درمان ارتودنسی ثابت یا ارتودنسی متحرک برای یک بیمار کاربرد داشته باشد، با توجه به سن، ناهنجاری و خواسته های بیمار، ارتودنتیست ممکن است یکی از این درمان ها یا ترکیب این دو درمان را برای بیمار انتخاب کند.
ارتودنسی ثابت به طور کلی محدودیت هایی برای بیمار دارد، از آنجا که این درمان ها ثابت و قابل برداشته شدن نیستند، ممکن است محدودیت غذایی، محدودیت بهداشت دهان و دندان برای بیمار ایجاد کند.
از طرف دیگر درمان های متحرک چون قابل برداشته شدن و گذاشته شدن هستند، محدودیت غذایی بیمار ندارد، رعایت بهداشت در این روش آسان است، اما به مراتب قدرت تغییری که درمان های ارتودنسی ثابت برای حرکات دندانی دارند، با کمک درمان های متحرک قابل انجام نیستند، لذا هر کدام از این درمان های متحرک و یا ثابت بنا به تشخیص متخصص ارتودنسی بعد از ویزیت توسط دکتر خوب ارتودنسی، با توجه به سن و ناهنجاری بیمار یکی از این درمان ها و گاها ترکیبی از این درمان ها انتخاب می شود.
مراحل درمان ارتودنسی
اولین مرحله از هر درمانی ارزیابی موقعیت فعلی دندان ها و چگونگی تغییر آنها در طول زمان است.این مرحله اغلب شامل ساخت مدل های گچی و عکسبرداری از دندان های بیمار است.
سپس یک برنامه درمانی به بیمار داده می شود. این برنامه ممکن است بیش از 1 راه برای درمان مشکلی که وجود دارد، پیشنهاد کند. در مورد گزینه های درمان خود با متخصص ارتودنسی صحبت کنید.
وسایل ارتودنسی
در درمان ارتودنسی از وسایل مخصوص برای اصلاح موقعیت دندان استفاده می شود.
مهاربندهای ثابت، مهاربند هایی که نمی توانید بردارید و از براکت هایی تشکیل شده است که به جلوی هر دندان چسبانده شده و با سیم ها متصل شده اند.
مهاربندهای متحرک، منظور از آن ها صفحات پلاستیکی که سقف دهان را پوشانده و روی بعضی از دندان ها بسته می شود، اینها فقط برای دستیابی به حرکات بسیار محدود دندان قابل استفاده هستند.
وسایل کاربردی، معمولاً یک جفت بریس پلاستیکی متحرک است که بهم متصل شده و برای تعامل با یکدیگر طراحی شده اند و روی دندان های بالا و پایین قرار می گیرند.
پوشش سر، این وسیله ارتودنسی نیست ، اما می توان آن را با سایر وسایل نیز استفاده کرد و معمولاً شب ها از آن استفاده می شود.
در موارد شدیدتر، درمان ممکن است شامل بریس های ثابت به همراه جراحی برای حرکت دادن فک باشد.